Az újszülötteket 14 napos korig a legalkalmasabb fotózni, míg a babafotózás 15 napos kortól 1 éves korig terjed.
Amennyiben az elhatározás megszületett a fotózásra, lehetőség van stúdióban ahol meleg van, illetve a szabadban (időjárástól függően), esetleg saját otthonában megszokott kényelmébe, kedvenc játékaival, plédjével és az otthon hangulatával ismerős környezetben.

Kültérien babafotózás esetén hiányaink vannak. Felkészültebbnek kell lenni. Ilyen helyzetbe hiányoljuk a konyhát, ahol tápszert tudunk melegíteni, csapot ahol a leeső cumit meg tudjuk mosni és még sok minden más. Ilyenkor elsősorban a higiéniára kell jobban oda figyelnünk, és mind ez mellett tudjuk biztosítani az etetéshez és a tisztába tételhez is szükséges helyet.

A stúdió fotózás: a megbeszélt igények alapján, a szükséges kellékeket beszereznem, témakörtől függően ( jellemzek, kiegészítők, játékok, stílus választás, otthonos környezet teremtést, kényelmet biztosítani az átöltözéshez, nyugodt körülményekre a pici etetéséhez, mikró illetve hűtő ami fontos lehet még).
E csodás nap esemény megismételhetetlen a kis csöppség életében. Sokat számít a pici nyugalma a szülő és a fotós hangulatától.

A babákkal töltött időszak felbecsülhetetlen élmény mind a szülő, mint a fotós számára.
Célom e csodát megörökíteni a szülőknek.